Okoń morski z małżami w cytrynowej Eskaroli
Okoń morski z małż w cytrynowej Eskarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 31g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, małże, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Halibut, małże i Pancetta z Eskarole, Czarny Bas Z Ciecierzycą, Małż I Chorizo, oraz Pizzan Escarole (Ciasto Escarole-Włoskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick saute na średnim ogniu dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj pancettę i wymieszaj drewnianą łyżką, aby mieć ładne loki. Gotować przez 4 do 5 minut, aż chrupiące następnie wyjąć do ręczników papierowych. Rezerwy tłuszczu pancetta na patelni i dodać bulion z kurczaka, cytryna, czosnek, tymianek i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać eskarole i małże. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż małże się otworzą. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Filety z basu doprawiamy solą i pieprzem.
Umieścić dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy olej jest palenie dodać filety, skóra stronie w dół i nie ruszać się przez 3 minuty. Za pomocą szpatułki rybnej ostrożnie podnieść filety i ustawić na patelni nad escarole i kłusownictwo miąższ bulionu bok w dół przez 30 sekund.
Escarole i małże podzielić bulionem na poszczególne talerze, na wierzchu filet basu i udekorować chrupiącą pancettą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.