Okoń Morski W Stylu Hong Kongu
Okoń morski w stylu Hong Kongu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 583 kalorie, 38g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.36 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, zieloną cebulę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak po Hong Kongu, Barszcz Zupa Hong Kong Style, oraz Makaron W Stylu Hong Kongu Zha Jiang.
Instrukcje
Obrać imbir i pokroić w cienkie paski.
Pokrój zieloną cebulę w cienkie paski o grubości 2 cali; odstaw imbir i zieloną cebulę na bok.
Wlać 1/4 szklanki oleju roślinnego na dużą patelnię; miejsce na dużym ogniu do gorąca.
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, 5 do 7 sekund; usunąć i wyrzucić czosnek.
Dodaj szpinak na patelni; gotować, stale mieszając, aż lekko zwiędnie. Łyżka szpinaku na talerze i zachować ciepło.
Umieść rybę w koszu na parowiec lub bambusowym parowcu nad wrzącą wodą; przykryj i paruj 8 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu za pomocą widelca.
Rybę ułożyć na szpinaku, na wierzchu dodać imbir i zieloną cebulę.
Połączyć pozostałe 1/4 Puchar oleju roślinnego i oleju sezamowego na patelni; miejsce na dużym ogniu, aż gorące.
Przynieś sos sojowy i dalej 3 składniki do wrzenia na patelni.
Połowę mieszanki skropić rybą; podawać natychmiast z pozostałą mieszaniną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.