Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym
Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 868 kalorii, 105g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 12,02 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, wodę, nonoily kości ryb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Okoń morski na parze z sosem z czarnej fasoli, Okoń morski na parze z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Okoń morski na parze z wanilią, warzywami dla niemowląt i sosem Cappuccino.
Instrukcje
W małym rondlu przykryj miąższ tamaryndowca 1 1/4 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu.
Zdjąć patelnię z sosu z ognia i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż miąższ tamaryndowca zmięknie i rozpadnie się, około 15 minut. Przeprowadź tamaryndowca przez drobne sito, mocno naciskając, aby wyodrębnić jak najwięcej miąższu. Wyrzucić włókna i nasiona na sito.
Na małej patelni, toast kminku i nasion kolendry na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Przyprawy przełożyć na talerz do ostygnięcia, a następnie drobno zmielić w młynku do przypraw. W blenderze, połączyć mielone przyprawy z mlekiem kokosowym, orzeszki ziemne, imbir, harissa i wszystko, ale 1 łyżka puree z tamaryndowca i zmiksować, aby uzyskać gładki, aromatyczny puree.
W dużym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Dodać ości rybne i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ryba na kości jest nieprzezroczysta, o 10 protokół.
Dodaj szalotki i czosnek i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać 6 łyżek aromatycznego puree (patrz uwaga).
Dodać pozostałe 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przecedzić wywar do małego rondla i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 10 minut. Przykryj kolbę i utrzymaj ciepło.
W średnim rondlu wrzącej osolonej wody, dusić cebulę perłową na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie, o 6 protokół.
Cebulę perłową odcedzić i wrzucić do rondla.
Dodaj 1 łyżeczkę masła, wstrząśnij patelnią, aby pokryć cebulę i utrzymać ją w cieple.
Przyprawić filety rybne solą i pieprzem i ustawić je, skórą do góry, na żaroodpornym talerzu, który idealnie pasuje do dużej, głębokiej patelni. Umieścić 3 kulki zmięte folii w patelni, dodać 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie ustawić płytkę na kulki folii, przykryć patelnię i pary ryb na dużym ogniu, aż miąższ płatków łatwo, o 8 protokół.
W blenderze połącz wywar z sokiem z limonki, zarezerwowaną 1 łyżkę puree z tamaryndowca i pozostałe 2 łyżki masła i zmiksuj do uzyskania piany. Doprawić solą i pieprzem i ponownie zmiksować. Filety ułożyć na talerzach zupy i zalać sosem tamaryndowym. Miętę wymieszać z perłową cebulą, ułożyć je wokół ryby i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.