Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym

Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym
Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 868 kalorii, 105g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 12,02 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, wodę, nonoily kości ryb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Okoń morski na parze z sosem z czarnej fasoli, Okoń morski na parze z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Okoń morski na parze z wanilią, warzywami dla niemowląt i sosem Cappuccino.

Instrukcje

1
W małym rondlu przykryj miąższ tamaryndowca 1 1/4 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć patelnię z sosu z ognia i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż miąższ tamaryndowca zmięknie i rozpadnie się, około 15 minut. Przeprowadź tamaryndowca przez drobne sito, mocno naciskając, aby wyodrębnić jak najwięcej miąższu. Wyrzucić włókna i nasiona na sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
TamaryndTamarynd
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Na małej patelni, toast kminku i nasion kolendry na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Przyprawy przełożyć na talerz do ostygnięcia, a następnie drobno zmielić w młynku do przypraw. W blenderze, połączyć mielone przyprawy z mlekiem kokosowym, orzeszki ziemne, imbir, harissa i wszystko, ale 1 łyżka puree z tamaryndowca i zmiksować, aby uzyskać gładki, aromatyczny puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
TamaryndTamarynd
HarissaHarissa
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
W dużym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodać ości rybne i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ryba na kości jest nieprzezroczysta, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Dodaj szalotki i czosnek i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać 6 łyżek aromatycznego puree (patrz uwaga).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
8
Dodać pozostałe 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przecedzić wywar do małego rondla i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 10 minut. Przykryj kolbę i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
W średnim rondlu wrzącej osolonej wody, dusić cebulę perłową na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Cebulę perłową odcedzić i wrzucić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodaj 1 łyżeczkę masła, wstrząśnij patelnią, aby pokryć cebulę i utrzymać ją w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Przyprawić filety rybne solą i pieprzem i ustawić je, skórą do góry, na żaroodpornym talerzu, który idealnie pasuje do dużej, głębokiej patelni. Umieścić 3 kulki zmięte folii w patelni, dodać 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie ustawić płytkę na kulki folii, przykryć patelnię i pary ryb na dużym ogniu, aż miąższ płatków łatwo, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
13
W blenderze połącz wywar z sokiem z limonki, zarezerwowaną 1 łyżkę puree z tamaryndowca i pozostałe 2 łyżki masła i zmiksuj do uzyskania piany. Doprawić solą i pieprzem i ponownie zmiksować. Filety ułożyć na talerzach zupy i zalać sosem tamaryndowym. Miętę wymieszać z perłową cebulą, ułożyć je wokół ryby i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
TamaryndTamarynd
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn