Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile

Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile
Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 4. Jeśli masz feta, sos sojowy, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile, Seared Black Bass with Scallion-Chile Relish, oraz Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami.

Instrukcje

1
Linia A 9" x 12" naczynie do pieczenia z folią. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować pory, czosnek, oregano, curry, ziele angielskie i czarny pieprz, aż pory staną się przezroczyste, mieszając, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj pomidora, paprykę, seler i sos sojowy. Gotować, aż pieprz zmięknie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sos SojowySos Sojowy
SelerSeler
PieprzPieprz
PomidorPomidor
5
Dodaj zapas. Dusić, pod przykryciem, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
6
Marchew, kalafior, brokuły i wywar umieścić w przygotowanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
StadoStado
7
Piec, aż warzywa zaczną mięknąć, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dodaj szpinak i cukinię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
SzpinakSzpinak
10
Umieść rybę na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
11
Mżawka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
Piec, aż ryba jest gotowane przez i warzywa są miękkie, 15 do 20 protokół. Podczas gdy ryby gotują, przygotuj kuskus zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Na każdym talerzu wyłożyć 1/4 szklanki kuskusu, 1/4 warzyw i 1 filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Posypać orzeszkami piniowymi, koperkiem i fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
KoperKoper
Ser FetaSer Feta
14
Podawać natychmiast.
15
Self

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn