Okna Orzechowo-Morelowe
Need a wegetariańska przystawka? Okna orzechowo-morelowe mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz zmielony cynamon, dżem morelowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Okna Morelowe, Strudel Orzechowo-Morelowy, oraz Morelowe Placki Orzechowe.
Instrukcje
Połączyć orzechy laskowe i 1 łyżkę cukru w procesorze; orzechy drobno zmielić. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 2/3 szklanki cukru i masła w dużej misce, aż puszyste. Ubić w mieszaninie orzechów laskowych, następnie jajko, żółtko, skórkę cytryny, ekstrakt z cytryny, sól i cynamon. Ubić w mące. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 4 kawałki. Spłaszczyć każdy na dysk i owinąć w plastik. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między arkuszami woskowanego papieru lub pergaminu, aby skrócić grubość 1/4 cala, posypując ciasto mąką, aby zapobiec przyklejaniu się i od czasu do czasu odrywając górny papier, aby usunąć zmarszczki. Odkleić górny arkusz. Używając frezu karbowanego o średnicy 2 cali, Wytnij ciasteczka.
Przenieść do przygotowanych arkuszy, w odstępie 1/2 cala od siebie. Zbierz resztki ciasta i reroll, wycinając więcej ciastek i umieszczając na arkuszach. Używając noża karbowanego o średnicy 1 cala, Wytnij Centra z połowy ciastek, tworząc pierścienie. Zbieraj centra jak resztki.
Piec ciasteczka 5 minut. Odwróć arkusze; piec ciasteczka do jasnego złota, o 6 minut dłużej. Schłodzić ciasteczka na arkuszach 2 minuty.
Przenieść do stojaków; całkowicie schłodzić. Powtórz z pozostałym ciastem.
Ułóż całe rund cookie na powierzchni roboczej. Upuść obfite 1/2 łyżeczki dżemu w środku każdego. Ułóż pierścienie cookie na powierzchni roboczej. Przesiej cukier puder.
Umieścić 1 ciastko pierścieniowe na każdej całej rundzie, tworząc kanapkę z dżemem w centrum wycięcia. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie między arkuszami woskowanego papieru w lodówce do 3 dni.)