Ogórki z chleba i masła grama Millera
Ogórki z chleba i masła grama Millera to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, zmielony imbir, ogórki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Chleb i masło ogórki kiszone, Ogórki Z Chleba I Masła, oraz Ogórki z chleba i masła dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogórki i cebulę wymieszać w misce. Wymieszać sól i odstawić na 2 godziny.
Wymieszać ocet, wodę, cukier, nasiona selera, nasiona gorczycy, imbir i kurkumę razem w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; dodać mieszaninę ogórków i nadal gotować, aż ogórki i cebula będą miękkie, około 5 minut.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj gorącą mieszaninę ogórka do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.