Ogórki babci Arndt
Ogórki Grandman Arndt może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 50 minut. Jeśli masz marchew, mieloną kurkumę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Francuskie ogórki babci mamy, Ogórki z kopru Babuni, oraz Ogórki z chleba i masła babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić solankę rozpuszczając 1/2 szklanki soli w 4 szklankach wody w dużym pojemniku, włożyć ogórek do solanki i odstawić na noc.
Następnego dnia odcedzić ogórki, dobrze spłukać wodą i odstawić.
Połącz cukier, ocet, 1 szklankę wody, nasiona gorczycy, nasiona selera, kurkumę i sól marynującą w dużym niereaktywnym garnku i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kije marchewki i gotować przez 2 minuty, aż marchewki są gotowane, ale nie papkowate. Wymieszać z plasterkami pieprzu i ogórkami i doprowadzić do wrzenia.
Sterylizuj słoiki i pokrywki do konserw we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj ogórki do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie. Proces w puszce do kąpieli we wrzącej wodzie przez 15 minut, usuń słoiki i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.