Ogórek Vichyssoise z kremem miętowym
Ogórek Vichyssoise z kremem miętowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis służy 11. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieczenia ziemniaków, mięta, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ogórek-Maślanka Vichyssoise, Lody ogórkowo-miętowe, oraz Vichyssoise krem z Pora.
Instrukcje
Saute pierwsze 3 składniki w gorącym oleju w holenderskim piekarniku do miękkości.
Dodać ogórek i kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 20 minut lub do miękkości. Super.
Proces zupy partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Wlać przez drobny sitko z siatki drucianej do miski. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Ubij śmietanę do ubijania na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty; złóż posiekaną miętę.
Podawać zupę z bitą śmietaną miętową.
Uwaga: Vichyssoise może być zamrożone do 1 miesiąca. Rozmrażać w lodówce przez noc.