Ogórek Raita
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać ogórek Raitan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 30 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, kminku, jogurtu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to ogórek raita, jak zrobić ogórek Raita / raita s, ogórek raita, jak zrobić ogórek raita, oraz Ogórek Raita.
Instrukcje
1 ogórek obrać i przeciąć wzdłuż na pół. Każdą połowę pokroić drobno.2
Podgrzać małą patelnię na małym ogniu i grzać nasiona kminku, aż trochę przyciemnią i pachną pachnąco. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmiażdżyć wałkiem lub tłuczkiem i zaprawą.3 ubić jogurt na gładką masę, następnie wymieszać z kminkiem i solą.4
Dodajemy ogórek do jogurtu, następnie przekładamy do naczynia i dekorujemy plasterkami ogórka i papryką.