Ogórek-Maślanka Vichyssoise
Ogórkowo-maślana Vichyssoise jest bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, sok z cytryny, vidalia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako tania przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Vichyssoise z kalafiorem i maślanką, Vichyssoise z kalafiorem i maślanką, oraz Maślanka Vichyssoise z rukolą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; gotować 8 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj posiekany ogórek, ziemniaki i 2 puszki bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Umieść jedną trzecią mieszaniny ziemniaków w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną ziemniaków. Super.
Dodaj pozostały 1 puszka rosołu z kurczaka, maślankę, sok, sól i pieprz do schłodzonej mieszaniny ziemniaków, dobrze mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Udekoruj cienko pokrojonym ogórkiem.