Ogórek Kiszony
Marynowana Okra może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 3 kalorie. Ten przepis służy 200 i kosztuje 6 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka nasion kopru, konserw i marynowania soli, octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony.
Instrukcje
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki gotują się, umyć okrę i przyciąć łodygi, pozostawiając czapki nienaruszone.
Połącz ocet, sól, nasiona koperku i 3 szklanki wody w dużym rondlu ze stali nierdzewnej. Doprowadzić do wrzenia.
Umieścić 1 ząbek czosnku i, w razie potrzeby, 1 ostrą paprykę połowę w każdym gorącym słoiku. Zapakuj strąki okra szczelnie w słoiki, umieszczając część łodygi w dół, a część łodygi w górę i pozostawiając 1/2-calowy obszar głowy. Okra przykryć gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę.
Słoiki uszczelniające i procesowe, przetwarzanie 10 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.