Ogórek Kiszony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanego Okran. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 56 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 129 osób. Mieszanka wody butelkowanej, ziarna pieprzu, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 336 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony.
Instrukcje
Umyć okra i przyciąć łodygę do 1/2 cala.
Umieść 1 chile, 1/2 łyżeczki nasion gorczycy, 3 gałązki koperku, 1 ząbek czosnku i 1/4 łyżeczki pieprzu na dnie każdego z 4 sterylizowanych słoików do konserw. Podziel okrę równomiernie między 4 słoiki, ustawiając je pionowo, naprzemiennie w górę iw dół.
W średnim rondlu na średnim ogniu doprowadzić sól, ocet i wodę do wrzenia. Po zagotowaniu wlej tę mieszaninę na okra w słoikach, pozostawiając miejsce między górną częścią płynu a pokrywką. Zamknij pokrywki. Umieścić w chłodnym, suchym miejscu na 2 tygodnie.
* Wskazówki dotyczące sterylizacji słoików
Odpowiednio obsługiwany sterylizowany sprzęt utrzyma żywność w puszkach w dobrym stanie przez lata. Sterylizacja słoików jest pierwszym krokiem konserwowania żywności.
Słoiki powinny być wykonane ze szkła i wolne od wiórów lub pęknięć. Słoiki do konserwowania lub konserwowania są zwieńczone szklaną, plastikową lub metalową pokrywą, która ma gumową uszczelkę. Dwuczęściowe pokrywki są najlepsze do konserw, ponieważ uszczelniają próżniowo podczas obróbki.
Aby wysterylizować słoiki, przed napełnieniem dżemami, ogórkami lub konfiturami, umyj słoiki i pokrywki gorącą wodą z mydłem. Dobrze spłucz i ułóż słoiki i pokrywki otwarte boki do góry, bez dotykania, na tacy. Gotować słoiki i pokrywki w dużym rondlu, przykrytym wodą, przez 15 minut.
Używaj szczypiec podczas obsługi gorących sterylizowanych słoików, aby przenieść je z wrzącej wody. Upewnij się, że szczypce są również sterylizowane, zanurzając końcówki we wrzącej wodzie na kilka minut.
Z reguły gorące przetwory idą do gorących słoików, a zimne przetwory do zimnych słoików. Wszystkie elementy używane do produkcji dżemów, galaretek i przetworów muszą być czyste. Dotyczy to wszystkich używanych ręczników, a zwłaszcza rąk.
Po wysterylizowaniu słoików można zachować jedzenie. Ważne jest, aby postępować zgodnie z instrukcjami dotyczącymi konserw i przetwarzania zawartymi w recepturze i zapoznać się z wytycznymi USDA dotyczącymi sterylizacji produktów w puszkach.