Ogórek Kiszony

Ogórek Kiszony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanego Okran. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 56 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 129 osób. Mieszanka wody butelkowanej, ziarna pieprzu, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 336 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony.

Instrukcje

1
Umyć okra i przyciąć łodygę do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
2
Umieść 1 chile, 1/2 łyżeczki nasion gorczycy, 3 gałązki koperku, 1 ząbek czosnku i 1/4 łyżeczki pieprzu na dnie każdego z 4 sterylizowanych słoików do konserw. Podziel okrę równomiernie między 4 słoiki, ustawiając je pionowo, naprzemiennie w górę iw dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
PieprzPieprz
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
GoździkiGoździki
KoperKoper
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
3
W średnim rondlu na średnim ogniu doprowadzić sól, ocet i wodę do wrzenia. Po zagotowaniu wlej tę mieszaninę na okra w słoikach, pozostawiając miejsce między górną częścią płynu a pokrywką. Zamknij pokrywki. Umieścić w chłodnym, suchym miejscu na 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
* Wskazówki dotyczące sterylizacji słoików
5
Odpowiednio obsługiwany sterylizowany sprzęt utrzyma żywność w puszkach w dobrym stanie przez lata. Sterylizacja słoików jest pierwszym krokiem konserwowania żywności.
1
Słoiki powinny być wykonane ze szkła i wolne od wiórów lub pęknięć. Słoiki do konserwowania lub konserwowania są zwieńczone szklaną, plastikową lub metalową pokrywą, która ma gumową uszczelkę. Dwuczęściowe pokrywki są najlepsze do konserw, ponieważ uszczelniają próżniowo podczas obróbki.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
2
Aby wysterylizować słoiki, przed napełnieniem dżemami, ogórkami lub konfiturami, umyj słoiki i pokrywki gorącą wodą z mydłem. Dobrze spłucz i ułóż słoiki i pokrywki otwarte boki do góry, bez dotykania, na tacy. Gotować słoiki i pokrywki w dużym rondlu, przykrytym wodą, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Ogórki KiszoneOgórki Kiszone
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Używaj szczypiec podczas obsługi gorących sterylizowanych słoików, aby przenieść je z wrzącej wody. Upewnij się, że szczypce są również sterylizowane, zanurzając końcówki we wrzącej wodzie na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
4
Z reguły gorące przetwory idą do gorących słoików, a zimne przetwory do zimnych słoików. Wszystkie elementy używane do produkcji dżemów, galaretek i przetworów muszą być czyste. Dotyczy to wszystkich używanych ręczników, a zwłaszcza rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
żelkiżelki
5
Po wysterylizowaniu słoików można zachować jedzenie. Ważne jest, aby postępować zgodnie z instrukcjami dotyczącymi konserw i przetwarzania zawartymi w recepturze i zapoznać się z wytycznymi USDA dotyczącymi sterylizacji produktów w puszkach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W336 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn