Ogrodowa zupa pomidorowa z kminkiem
Ogrodowa zupa pomidorowa z kminkiem to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 185 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, pomidory, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem, Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem, oraz Ogrodowa Zupa Pomidorowa.
Instrukcje
Podgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w garnku do zupy.
Dodać cebulę, czosnek i dużą szczyptę soli i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół. Wymieszać z kminkiem i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać pomidory i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory będą soupy, o 20 protokół.
Przełóż zupę przez młyn spożywczy lub drobne sito, mocno naciskając na ciała stałe. Odstaw zupę do garnka.
Dodać bulion z kurczaka i cukier, doprawić solą i pieprzem. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 10 filiżanek, o 25 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i posiekany lubczyk. Zupę nalać do płytkich misek, udekorować liśćmi lubczyku i skropić oliwą z oliwek.