Ogolona Sałatka Sunchoke z parmezanem i rukolą
Ogolona Sałatka Sunchoke z parmezanem i rukolą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.1 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, słoiki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukoli z ogolonym parmezanem, Sałatka z Arugulanem i ogolonym parmezanem, oraz Sałatka z rukoli z ogolonym parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodaj sunchokes i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Używając mandoliny lub ostrego noża, bardzo cienko pokroić kolce słoneczne.
Przenieść do dużej miski i dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet, szalotka i pietruszka i wrzucić.
Dodać rukolę i połowę wiórków parmezanu i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić sałatkę i przenieść na talerz. Pozostałe wióry parmezanu rozsypać na wierzchu i podawać.