Ogolona brukselka z porzeczkami i kasztanami
Ogolona brukselka z porzeczkami i kasztanami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 186 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, oliwę z oliwek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ogolona Brukselka Z Porzeczkami I Kasztanami, Brukselka Z Kasztanami, oraz Brukselka Z Kasztanami.
Instrukcje
Cydr zagotować w małym rondlu.
Dodaj porzeczki; pozwól namoczyć 30 minut. Używając procesora wyposażonego w dyski tnące, przepchnij brukselkę przez rurę zasilającą i pokrój. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień naprzód. Przykryć i schłodzić mieszankę porzeczek.Zawiń brukselkę w papierowe ręczniki, a następnie włóż do zamykanej plastikowej torby i schłodź.
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Dodać kasztany; sauté2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść tobowl.
Dodaj brukselki na patelni; sautéuntil zaczyna więdnąć, o 3 protokół.
Dodaj 1 / 2 szklanki wody i masła; smażyć, aż większość cieczy odparuje i brukselka sątender, ale nadal jasnozielony, dodając morewater przez łyżki stołowe, jeśli mieszanina jest sucha, o 7 protokół. Wymieszać z kasztanami, currantmixture, i octu; smażyć do ogrzania, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto