Ognisty stek z miecznika z polewą ananasowo-musztardową z kolendrą Chimichurri i grillowaną salsą ananasową i marynowanymi zielonymi Chili

Ognisty stek z miecznika z polewą ananasowo-musztardową z kolendrą Chimichurri i grillowaną salsą ananasową i marynowanymi zielonymi Chili
Ognisty stek z miecznika z polewą ananasowo-musztardową z kolendrą Chimichurri i grillowanym ananasem Salsan i marynowanymi zielonymi Chiles to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,17 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 995 kalorii, 38g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet winny, marynowane serranos i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowany Schab z pieczoną na ogniu salsą ananasową, Grillowana miecznik z salsą ananasowo-brzoskwiniową, oraz Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Rybę posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem z obu stron. Grill z jednej strony, aż lekko złoty kolor, o 2 protokół, pędzel z niektórych ananas musztarda glazury. Odwróć, posmaruj większą ilością musztardy ananasowej i kontynuuj grillowanie przez 4 do 5 minut, dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Wyjąć z grilla, pędzel z większą ilością ananasowej musztardy, umieścić łyżkę kolendry Chimichurri na wierzchu ryby i podawać grillowaną salsę ananasową i marynowane zielone Chiles obok lub na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Połącz sok ananasowy, ocet, sos sojowy, imbir i brązowy cukier w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
RamięRamię
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodać musztardę i gotować dodatkowe 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
6
Zdjąć z ognia i dodać sok z limonki i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
7
Ochłoń.
8
Połącz wszystkie składniki w małej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Grilluj ananasa po obu stronach, aż lekko zarumieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Wyjąć z grilla i pokroić w 1/4-calową kostkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
11
Połączyć w misce z pozostałymi składnikami i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Ocet, sól i cukier umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Umieść chiles w szklanym słoiku lub niereaktywnej misce i wlać gorącą mieszaninę octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMusztarda DijonMusztarda Dijon3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany12 łyżeczki czosnku w proszkuobrany i drobno posiekany korzeń imbiruobrany i drobno posiekany korzeń imbiru6Jalapeno chiles, dobrze umyte i wysuszoneJalapeno chiles, dobrze umyte i wysuszone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaKoszerneKoszerne1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukier, mocno zapakowanyjasnobrązowy cukier, mocno zapakowany33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek sól i świeżo zmielony pieprzoliwa z oliwek sól i świeżo zmielony pieprz4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek2marynowane serranos, cienko pokrojonemarynowane serranos, cienko pokrojone2marynowane jalapenos, cienko pokrojonemarynowane jalapenos, cienko pokrojone1małeananas obrany, obrany i pokrojony w plastry o grubości 1/2 calaananas obrany, obrany i pokrojony w plastry o grubości 1/2 cala7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet winny ryżowyocet winny ryżowy4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4krewetki i żyłkiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony biały pieprzSól i świeżo zmielony biały pieprz4szalotki, Biała i bladozielona część, cienko pokrojoneszalotki, Biała i bladozielona część, cienko pokrojone6całe Serrano chiles, dobrze umyte i wysuszonecałe Serrano chiles, dobrze umyte i wysuszone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z miecznikafilety z miecznika2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn