Ogniste szaszłyki z krewetek

Ogniste szaszłyki z krewetek
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Ogniste szaszłyki z krewetkami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 14g białka, oraz 1g tłuszczu. 27 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki królewskie, gałązkę tymianku, ognisty sos do maczania z guawy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Ogniste Szaszłyki Wieprzowe, Ogniste szkliwione szaszłyki z kurczaka z mango BBQ, oraz Szaszłyki z polędwicy z grillowanym warzywnym kuskusem i ognistym sosem pieprzowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Krewetki i pomidory na przemian na 8 szaszłykach, aż wszystkie zostaną wypełnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Ułóż szaszłyki w płytkiej tacy lub naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Ognistą guawę lub słodki sos do maczania chilli wymieszać z sokiem z limonki i liśćmi tymianku, a następnie polać szaszłyki. Pozostaw w lodówce do marynowania na 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
GuajawaGuajawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Umieść krewetki na blasze do pieczenia i pop pod gorącym grillem lub nad grillem przez około 10 minut, obracając i fastrygując od czasu do czasu. Po ugotowaniu podawać z dodatkowym garnkiem ognistego sosu guava do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GuajawaGuajawa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn