Ogniste Krewetki Cajun
Przepis Fiery Cajun krewetki jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym pescatarian opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 716 kalorii, 59G białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 6,48 zł / porcja, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz krewetki, cytryny, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ogniste Krewetki, Ogniste Grillowane krewetki z miodem Gazpacho, oraz Krewetki kokosowe z ognistym sosem Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszać masło, sos Worcestershire, sok z cytryny, pieprz, ostry sos, czosnek, i sól.
Wlać połowę tej mieszanki do dużego żaroodpornego naczynia.
Warstwa połowa krewetki i pół plasterki cytryny w naczyniu; następnie utworzyć drugą warstwę z pozostałych krewetek i plasterki cytryny, i wlać pozostały sos do naczynia.
Piec, odkryte, przez 20 minut, lub aż krewetki są różowe, mieszając dwa razy.
SOS wylać do poszczególnych dań.
Podawać krewetki z dużą ilością francuskiego chleba do zanurzenia w pikantnym sosie maślanym. ;
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.