Ogniste karczochy pieczone z ziołami Aioli
Ogień pieczone karczochy z ziołami Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 740 kalorii, 17g białka, oraz 59G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, oliwa z oliwek, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Ogniste Karczochy Pieczone Z Ziołami Aioli, Pieczone karczochy z kremowym nerkowca Aioli, oraz Karczochy Gotowane Na Parze Z Pieczoną Czerwoną Papryką Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać czosnek, szalotka, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, bazylia lub kolendra, sól, i pieprz razem w dużej misce.
Umieść gotowane na parze karczochy w mieszaninie i marynuj przez 15 do 20 minut.
Aby aioli: połączyć bułkę tartą, ocet winny biały, czosnek, sól, i żółtka jaj w robocie kuchennym. Przy włączonym silniku powoli skropić oliwą z oliwek, aby uzyskać emulsję.
Dodaj biały pieprz i ostry sos, do smaku.
Dodaj świeżej bazylii lub kolendry i pulse połączyć.
Wyjmij karczochy z marynaty i umieść na char-brojlerze lub ogniu z grilla z liści karczocha w górę. Gotować od 4 do 6 minut w zależności od temperatury ognia.
Zdjąć z ognia i udekorować ziołami aioli i kawiorem z wyboru.