Ognisko-szkliwione brzoskwinie i figi
Ognisko-szkliwione brzoskwinie i figi to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, wanilia, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Cztery pomysły na ognisko-pieczone owoce (: karmelowe brzoskwinie z orzechami pekan), Puppy Bellies & Peaches {brązowe naleśniki z masłem z glazurowanymi brzoskwiniami}, oraz Smażone figi i białe brzoskwinie z redukcją balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wykopać dół i wzniecić w nim ogień*, lub użyć paleniska z wbudowanym rusztem.
Niech ogień pali się do średniej wysokości i rozłóż kłody w razie potrzeby; jeśli używasz własnej kratki, ustaw ją na miejscu.
Masło, cukier i sól umieścić w dużym, ciężkim holenderskim piekarniku lub emaliowanym żeliwnym garnku. Zeskrobać nasiona wanilii do garnka i dodać fasolę. Ustaw garnek na ruszcie nad ogniem lub na piecu na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż mieszanina zmieni kolor na złoty i spieniony i zacznie pachnieć karmelem, od 3 do 6 minut.
Dodaj owoce i wymieszaj, aby pokryć. Przykryć garnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż owoce uwolnią trochę soku i jest błyszczący i szkliwiony, ale nie mushy, 2 do 4 protokół.
* Kucharze korzystają z rusztu z nogami (Stansport Camp Grill, od 22 zł; stansport.com). działa również ruszt z grilla węglowego ustawiony na cegłach.
Owoce pokroić rano na wycieczce (brzoskwinie wrzucić z 2 łyżkami. sok z cytryny) i schłodzić hermetycznie w chłodnicy.