ognisko pieczony kurczak z kwitnącą cebulą i koperkiem

Need a bezglutenowe i całe 30 dań głównych? ognisko pieczony kurczak z kwitnącą cebulą i koperkiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 22g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, nierafinowaną sól morską, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 667 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Cytryną / Limonką / Koperkiem, Karmelizowana cebula i koperek kurczak Kreplach, oraz Tacos z pieczonym kurczakiem i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ognisko przy użyciu drewna lub węgla i pozwól im palić się na biało podczas przygotowywania innych składników.
Umieścić kurczaka na arkuszu pergaminu wyłożonym folią i doprawić wewnątrz i na zewnątrz nierafinowaną solą morską i zmielonym czarnym pieprzem. Połowę kwitnącego koperku i połowę kwitnącej cebuli zmielić ostrym nożem.Łyżka klarowanego masła / ghee do małej miski i złożyć w mielonym koperku kwitnienia, mielonej cebuli kwitnienia i połowę posiekanego czosnku. Delikatnie rozluźnij skórę kurczaka z piersi i rozłóż przyprawiony tłuszcz wzdłuż mięsa piersi, pod skórą, rozprowadzając resztki masła po skórze kurczaka. Następnie doprawić kurczaka, wyciskając ćwiartkę cytryny na piersi i udach, aż cytryny zostaną zużyte.Nadziewamy jamę kurczaka pozostałym czosnkiem, koperkiem, cebulą kwitnącą, młodą czerwoną cebulą i wydrążonymi cytrynami.Zawiń kurczaka dokładnie w pergamin i trzy do czterech warstw folii, uważając, że żadna ze skóry kurczaka nie dotyka folii lub nie pokazuje się po owinięciu. Następnie umieść kurczaka owiniętego folią w ognisku wśród gorących węgli, układając je na kurczaku. Piecz kurczaka w ognisku, obracając go i ponownie pokrywając go gorącymi węglami co trzydzieści minut, aby zapewnić równomierne gotowanie przez co najmniej dwie godziny.Ostrożnie wyjmij pieczonego kurczaka z ognia i pozostaw na około piętnaście minut przed wyjęciem opakowania i podaniem.