Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinką maślaną
Need a dairy free side dish? Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, pralinkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wyzwanie Śmiałków: Tuiles, Odważny Tort Piekarski, oraz Daring Bakers Duński Warkocz dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić cukier w ciężkiej patelni 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Podgrzewać na małym ogniu przez około 10-20 minut, aż cukier roztopi się na brzegach. Nie mieszać cukru. W razie potrzeby obracaj patelnię, aby zapobiec przypaleniu się roztopionego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Umyj boki patelni wodą, aby usunąć kryształy cukru. Jeśli cukier w środku nie topi się, krótko wymieszaj. Gdy cukier jest całkowicie stopiony i karmel w Kolorze, usuń z ognia. Orzechy wymieszać drewnianą łyżką i oddzielić grona. Wróć do małego ognia i wymieszaj, aby pokryć orzechy ze wszystkich stron. Gotować, aż mieszanina zacznie bąbelkować. ** Pamiętaj o wyjątkowo gorącej mieszance.** Następnie na pergamin wyłożony arkusz i rozprowadzić tak równomiernie, jak to możliwe. Gdy ostygnie, stwardnieje do kruchości. Pokrój kandyzowane orzechy na kawałki i umieść je w robocie kuchennym. Impuls do średnio drobnego crunch lub procesu, aż kruche zamienia się w proszek. Aby zrobić pastę, przetworzyć przez kilka minut. Przechowywać w szczelnym pojemniku i przechowywać w suchym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.Malina Glazura
W małym, ale ciężkim rondlu, doprowadzić wodę i przetwory do powolnego wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Jeśli mieszanina zaczyna przyklejać się do dna rondla, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Wyjąć z ognia i za pomocą Sitka wcisnąć mieszaninę przez siatkę i wyrzucić wszelkie resztki. Za pomocą pędzla do ciasta nałóż glazurę na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Jeśli glazura jest zbyt gruba, cienka do korzystnej konsystencji z kroplami wody.Glazura Ganache
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Sprawia, że około 1 szklanki, wystarczy na pokrycie górnej i boków 9 lub 10 cala warstwy lub tube ciasto * * Ganache może przybierać różne formy. Podczas ciepłego sosu krówkowego. Natomiast chłodne lub letnie półsłodkie glazury. Lekko schłodzony można ubić do nadzienia / lukru. Cold & solid baza kandyzowanych trufli czekoladowych.6 oz. (dobre) półsłodkie lub słodko-gorzkie czekolady nie LINDT! (ma słód jęczmienny!!) 6 oz. (filiżanka) śmietana gruba1 łyżka. lekki syrop kukurydziany tsp. wanilia 1 łyżeczka. ciepła woda, w razie potrzeby
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Lekki Syrop Kukurydziany
1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Waflowe Necco
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Odmierz wanilię i odłóż na bok.Rozbij czekoladę na 1-calowe kawałki i umieść w koszu robota kuchennego i pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Przełożyć do średniej wielkości miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Podgrzać śmietanę i syrop kukurydziany w rondlu, na niskim poziomie, aż osiągnie delikatne wrzenia. Raz delikatnie zagotować, natychmiast i ostrożnie zalać czekoladą. Pozostawić na minutę, a następnie powoli mieszać i mieszać czekoladę i śmietanę razem, aż czekolada stopi się i włączone do kremu. Dokładnie wymieszać w mieszaninie wanilii. Jeśli powierzchnia wydaje się oleista, dodaj 1 łyżeczkę gorącej wody. Glazura zgęstnieje, ale nadal powinna być wylewana. Jeśli nie zagęścić, przechowywać w lodówce przez około 5 minut, ale upewnij się, że nie robi się zbyt zimno!Składanie Ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne Nie
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Wytnij tekturowy dysk nieco mniejszy niż ciasto. Ciasto podzielić na 3 warstwy i umieścić pierwszą warstwę od góry do dołu na dysku. Za pomocą szczotki do ciast zwilż warstwę 3-4 łyżkami. ciepłego syropu cukrowego. Odmierz 1 szklankę pralinki maślanej i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir Gr
Praliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
12
Rozprowadź dolną warstwę o grubości 1,5 cm pozostałego masła. Przykryć bitą śmietaną, pozostawiając cala granicy wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Funtów Jeżyn (około
13
Umieść środkową warstwę na pierwszej, posmaruj syropem cukrowym, rozprowadzając krem maślany. Przykryć pozostałą bitą śmietaną.Zwilżyć ściętą stronę trzeciej warstwy dodatkowym syropem cukrowym i ułożyć ściętą stronę na cieście. Delikatnie naciśnij boki ciasta, aby wyrównać warstwy. Przechowywać w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 30 minut.Podnieś ciasto, przesuwając dłoń pod tekturę. Trzymając ząbkowaną lub bardzo ostrą noc z 8-ich ostrzem trzymanym równolegle do boków ciasta, przyciąć boki tak, aby były idealnie proste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Eliksir Gr
14
Wytnij lekkie ukosowanie u góry, aby pomóc glazury kapać nad krawędzią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Umyj wierzch i boki ciasta ciepłą glazurą morelową, całkowicie uszczelniając obszary cięcia. Uspokój się, przygotowując ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
16
Umieść stojak na dużej płytkiej patelni, aby złapać kapiące ganache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Wyjąć gateau z lodówki i umieścić go na stojaku. Z metalową szpatułką w dłoni i trzymając rondel około 10 cali nad ciastem, wlej ganache na środek ciasta. Przesuń szpatułkę na wierzch ganache około 4 razy, aby uzyskać gładki i lustrzany wygląd. Ganache powinien pokrywać górę i spływać po bokach ciasta. Kiedy ganache zostanie wylany i pokryje ciasto, podnieś jedną stronę stojaka i uderz go raz na blacie, aby równomiernie rozprowadzić ganache i złamać wszelkie pęcherzyki powietrza. (Pracuj szybko przed rozpoczęciem ustawiania.) Łataj nagie plamy po bokach mniejszą szpatułką, ale nie dotykaj góry po huku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
18
Niech ciasto stoi co najmniej 15 minut, aby ustawić po glazing.To udekoruj ciasto, użyj pozostałego kremu maślanego w projekcie na górze ciasta.