Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinką maślaną

Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinką maślaną
Need a dairy free side dish? Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, pralinkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wyzwanie Śmiałków: Tuiles, Odważny Tort Piekarski, oraz Daring Bakers Duński Warkocz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić cukier w ciężkiej patelni 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Podgrzewać na małym ogniu przez około 10-20 minut, aż cukier roztopi się na brzegach. Nie mieszać cukru. W razie potrzeby obracaj patelnię, aby zapobiec przypaleniu się roztopionego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Umyj boki patelni wodą, aby usunąć kryształy cukru. Jeśli cukier w środku nie topi się, krótko wymieszaj. Gdy cukier jest całkowicie stopiony i karmel w Kolorze, usuń z ognia. Orzechy wymieszać drewnianą łyżką i oddzielić grona. Wróć do małego ognia i wymieszaj, aby pokryć orzechy ze wszystkich stron. Gotować, aż mieszanina zacznie bąbelkować. ** Pamiętaj o wyjątkowo gorącej mieszance.** Następnie na pergamin wyłożony arkusz i rozprowadzić tak równomiernie, jak to możliwe. Gdy ostygnie, stwardnieje do kruchości. Pokrój kandyzowane orzechy na kawałki i umieść je w robocie kuchennym. Impuls do średnio drobnego crunch lub procesu, aż kruche zamienia się w proszek. Aby zrobić pastę, przetworzyć przez kilka minut. Przechowywać w szczelnym pojemniku i przechowywać w suchym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.Malina Glazura
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dobre dla jednego 10-calowego ciastka2 / 3 szklanki grube konserwy malin1 łyżki. woda
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
W małym, ale ciężkim rondlu, doprowadzić wodę i przetwory do powolnego wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Jeśli mieszanina zaczyna przyklejać się do dna rondla, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Wyjąć z ognia i za pomocą Sitka wcisnąć mieszaninę przez siatkę i wyrzucić wszelkie resztki. Za pomocą pędzla do ciasta nałóż glazurę na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Jeśli glazura jest zbyt gruba, cienka do korzystnej konsystencji z kroplami wody.Glazura Ganache
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Sprawia, że około 1 szklanki, wystarczy na pokrycie górnej i boków 9 lub 10 cala warstwy lub tube ciasto * * Ganache może przybierać różne formy. Podczas ciepłego sosu krówkowego. Natomiast chłodne lub letnie półsłodkie glazury. Lekko schłodzony można ubić do nadzienia / lukru. Cold & solid baza kandyzowanych trufli czekoladowych.6 oz. (dobre) półsłodkie lub słodko-gorzkie czekolady nie LINDT! (ma słód jęczmienny!!) 6 oz. (filiżanka) śmietana gruba1 łyżka. lekki syrop kukurydziany tsp. wanilia 1 łyżeczka. ciepła woda, w razie potrzeby
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Odmierz wanilię i odłóż na bok.Rozbij czekoladę na 1-calowe kawałki i umieść w koszu robota kuchennego i pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Przełożyć do średniej wielkości miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Podgrzać śmietanę i syrop kukurydziany w rondlu, na niskim poziomie, aż osiągnie delikatne wrzenia. Raz delikatnie zagotować, natychmiast i ostrożnie zalać czekoladą. Pozostawić na minutę, a następnie powoli mieszać i mieszać czekoladę i śmietanę razem, aż czekolada stopi się i włączone do kremu. Dokładnie wymieszać w mieszaninie wanilii. Jeśli powierzchnia wydaje się oleista, dodaj 1 łyżeczkę gorącej wody. Glazura zgęstnieje, ale nadal powinna być wylewana. Jeśli nie zagęścić, przechowywać w lodówce przez około 5 minut, ale upewnij się, że nie robi się zbyt zimno!Składanie Ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Wytnij tekturowy dysk nieco mniejszy niż ciasto. Ciasto podzielić na 3 warstwy i umieścić pierwszą warstwę od góry do dołu na dysku. Za pomocą szczotki do ciast zwilż warstwę 3-4 łyżkami. ciepłego syropu cukrowego. Odmierz 1 szklankę pralinki maślanej i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
12
Rozprowadź dolną warstwę o grubości 1,5 cm pozostałego masła. Przykryć bitą śmietaną, pozostawiając cala granicy wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
13
Umieść środkową warstwę na pierwszej, posmaruj syropem cukrowym, rozprowadzając krem maślany. Przykryć pozostałą bitą śmietaną.Zwilżyć ściętą stronę trzeciej warstwy dodatkowym syropem cukrowym i ułożyć ściętą stronę na cieście. Delikatnie naciśnij boki ciasta, aby wyrównać warstwy. Przechowywać w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 30 minut.Podnieś ciasto, przesuwając dłoń pod tekturę. Trzymając ząbkowaną lub bardzo ostrą noc z 8-ich ostrzem trzymanym równolegle do boków ciasta, przyciąć boki tak, aby były idealnie proste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Eliksir GrEliksir Gr
14
Wytnij lekkie ukosowanie u góry, aby pomóc glazury kapać nad krawędzią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Umyj wierzch i boki ciasta ciepłą glazurą morelową, całkowicie uszczelniając obszary cięcia. Uspokój się, przygotowując ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
16
Umieść stojak na dużej płytkiej patelni, aby złapać kapiące ganache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Wyjąć gateau z lodówki i umieścić go na stojaku. Z metalową szpatułką w dłoni i trzymając rondel około 10 cali nad ciastem, wlej ganache na środek ciasta. Przesuń szpatułkę na wierzch ganache około 4 razy, aby uzyskać gładki i lustrzany wygląd. Ganache powinien pokrywać górę i spływać po bokach ciasta. Kiedy ganache zostanie wylany i pokryje ciasto, podnieś jedną stronę stojaka i uderz go raz na blacie, aby równomiernie rozprowadzić ganache i złamać wszelkie pęcherzyki powietrza. (Pracuj szybko przed rozpoczęciem ustawiania.) Łataj nagie plamy po bokach mniejszą szpatułką, ale nie dotykaj góry po huku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
18
Niech ciasto stoi co najmniej 15 minut, aby ustawić po glazing.To udekoruj ciasto, użyj pozostałego kremu maślanego w projekcie na górze ciasta.

Składniki

1stojakUmieść w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. Tłuszcz i mąka 10Umieść w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. Tłuszcz i mąka 10" x 2" calowy Okrągły patelnia na ciasto22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta pralinowapasta pralinowa5larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone7largesżółtka jajżółtka jaj1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweZmiksuj krem z masłem, a następnie dodaj do pozostałego krem maślany. Whip krótko na med-niska prędkość łączeniaZmiksuj krem z masłem, a następnie dodaj do pozostałego krem maślany. Whip krótko na med-niska prędkość łączenia1torbaJeśli nie używasz ciasta od razu, dokładnie owiń w folię, a następnie w folię, a następnie w lodówce do 3 dni. W przypadku zamrażania, owiń w folię, a następnie torbę i użyj w ciągu 2-3 miesięcyJeśli nie używasz ciasta od razu, dokładnie owiń w folię, a następnie w folię, a następnie w lodówce do 3 dni. W przypadku zamrażania, owiń w folię, a następnie torbę i użyj w ciągu 2-3 miesięcy1Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier, podzielone ¼ i ¾ szklankicukier, podzielone ¼ i ¾ szklanki6krewetki i żyłkiSyrop CukrowySyrop Cukrowy1przepis Swiss Buttercreamprzepis Swiss Buttercream1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoguma ksantanowaguma ksantanowa6krewetki i żyłkiDodaj mieszaninę żółtkową do białek i ubijaj przez 1 minutęDodaj mieszaninę żółtkową do białek i ubijaj przez 1 minutę1małeW, jeszcze ciężki rondel, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić przed użyciem na torcie. * Można dokonać z wyprzedzeniemW, jeszcze ciężki rondel, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić przed użyciem na torcie. * Można dokonać z wyprzedzeniem6krewetki i żyłkiPralinka MaślanaPralinka Maślana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepłe, klarowane masło (100-110 stopni)ciepłe, klarowane masło (100-110 stopni)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn