Odp: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]
![Odp: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/157568.webp?v=1708597674)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.65 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 457 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Jeśli masz grubą nierafinowaną sól morską, miód, mąkę orkiszową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę orkiszową, można wykonać to danie główne z Ciasto Persimmon z mąką orkiszową w całości jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Staititai [Pizza miodowo-sezamowa], Starogrecka Mullet, oraz Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj w misce, ciepłą wodę, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pełnoziarnistą mąkę orkiszową i dwie łyżeczki nierafinowanej soli morskiej.
Wlać ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i wymieszać składniki ze sobą z małą prędkością; alternatywnie, mąkę licznika i zagnieść składniki razem, aż utworzy się gładka, giętka kula ciasta.Miskę do miksowania posmarować odrobiną oliwy z oliwek; umieścić ciasto w misce i przykryć miskę folią lub lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około cztery godziny. Uderz go w dół i pozwól mu ponownie wzrosnąć, aż podwoi się luzem.Podziel ciasto na dwie masy i uformuj krążki o średnicy około ośmiu cali.
Podgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek pozostałej oliwy z oliwek na średnim płomieniu w żeliwnej patelni.
Umieść jeden dysk w gorącym oleju i smaż przez dwie do trzech minut, odwróć go i smaż drugą stronę przez dwie do trzech minut.
Dodaj dodatkowe dwie łyżki oliwy z oliwek do patelni i powtórz proces z pozostałym krążkiem. Twoje ciasto staititai jest teraz gotowe na dodatki.Po uformowaniu ciasta i usmażeniu na złoty kolor w oliwie z oliwek nadszedł czas na zakończenie przygotowania potrawy.Rozgrzej piekarnik do 475 stopni Fahrenheita.
Posmaruj jedną łyżkę nierafinowanej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na każdej z dwóch smażonych podstaw do staititai.Pokruszyć osiem uncji sera feta równomiernie na każdym z dysków, skropić każdy dysk z jednej łyżki miodu i posypać je z jednej łyżki sezamu i tyle grubej soli morskiej, aby dopasować swoje podniebienie.Wyłożyć blachę do pieczenia lub kamień do pieczenia z trzema do czterech słodkich liści laurowych i umieścić staititai na liściach laurowych.
Piec staititai w piekarniku nagrzanym do 475 stopni Fahrenheita przez około pięć do sześciu minut.
Podawać na gorąco, skropione dodatkowym miodem, jak Ci odpowiada