Odp: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]

Odp: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj: staititai [starożytna grecka Pizza sezamowo-MIODOWA]. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.65 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 457 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Jeśli masz grubą nierafinowaną sól morską, miód, mąkę orkiszową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę orkiszową, można wykonać to danie główne z Ciasto Persimmon z mąką orkiszową w całości jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Staititai [Pizza miodowo-sezamowa], Starogrecka Mullet, oraz Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj w misce, ciepłą wodę, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pełnoziarnistą mąkę orkiszową i dwie łyżeczki nierafinowanej soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Orkiszowa PełnoziarnistaMąka Orkiszowa Pełnoziarnista
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i wymieszać składniki ze sobą z małą prędkością; alternatywnie, mąkę licznika i zagnieść składniki razem, aż utworzy się gładka, giętka kula ciasta.Miskę do miksowania posmarować odrobiną oliwy z oliwek; umieścić ciasto w misce i przykryć miskę folią lub lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około cztery godziny. Uderz go w dół i pozwól mu ponownie wzrosnąć, aż podwoi się luzem.Podziel ciasto na dwie masy i uformuj krążki o średnicy około ośmiu cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
PunchPunch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
3
Podgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek pozostałej oliwy z oliwek na średnim płomieniu w żeliwnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść jeden dysk w gorącym oleju i smaż przez dwie do trzech minut, odwróć go i smaż drugą stronę przez dwie do trzech minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj dodatkowe dwie łyżki oliwy z oliwek do patelni i powtórz proces z pozostałym krążkiem. Twoje ciasto staititai jest teraz gotowe na dodatki.Po uformowaniu ciasta i usmażeniu na złoty kolor w oliwie z oliwek nadszedł czas na zakończenie przygotowania potrawy.Rozgrzej piekarnik do 475 stopni Fahrenheita.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Posmaruj jedną łyżkę nierafinowanej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na każdej z dwóch smażonych podstaw do staititai.Pokruszyć osiem uncji sera feta równomiernie na każdym z dysków, skropić każdy dysk z jednej łyżki miodu i posypać je z jednej łyżki sezamu i tyle grubej soli morskiej, aby dopasować swoje podniebienie.Wyłożyć blachę do pieczenia lub kamień do pieczenia z trzema do czterech słodkich liści laurowych i umieścić staititai na liściach laurowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Piec staititai w piekarniku nagrzanym do 475 stopni Fahrenheita przez około pięć do sześciu minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Podawać na gorąco, skropione dodatkowym miodem, jak Ci odpowiada
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero są świetnym wyborem dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Skouras Saint George Agiorgitiko z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn