Odp: potato & swiss chard frittata
O: potato & swiss chard frittata może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz nierafinowaną sól morską, ziemniaki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard Frittata Szwajcarska, Chard Frittata Szwajcarska, oraz Frittata z szynką i Chardą szwajcarską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztop trzy łyżki klarowanego masła na patelni na średnim ogniu. Wrzucić obrane i cienko pokrojone szalotki na patelni i smażyć na maśle, aż pachnące.
Dodać grubo posiekane szwajcarski chard i cienko pokrojone ziemniaki na patelni i nadal gotować, aż szwajcarski chard więdnie i ziemniaki są miękkie po przekłuciu widelcem.Ubij tuzin jajek pastowanych z trzema łyżkami ciężkiej śmietany, aż mieszanina stanie się jednolita. Jajka doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.Zmniejszyć płomień do średnio niski, a następnie wlać ubite jajka i śmietanę na patelni, nad warzywami. Gotować na średnim poziomie, aż ledwo ustawić, o sześć minut lub tak.
Umieść frittata w piekarniku, pod brojlerem na około sześć minut, aż jest gotowane przez.