Odliczanie # 4 Klasyczny Pieczony Indyk
com/przepisy / klasyczny-pieczony-indyk-45687">Klasyczny pieczony indyk, oraz Countdown # 3 naleśniki Scallion z chrupiącym indykiem i żurawinowym sosem Hoisin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. po podgrzaniu umieść termometr w piekarniku, aby upewnić się, że piekarnik odczytuje dokładną temperaturę i odpowiednio dostosować.
Wyjąć wnętrzności indyka i dobrze spłukać indyka. Osuszyć i umieścić na stojaku do pieczenia ustawionym w patelni do pieczenia. Posolić jamę indyka i wycisnąć cytryny do wnętrza jamy. Stuff z cytryny skórki, zioła, i 2 połówki cebuli.
Dodaj pozostałe połówki cebuli, wszystkie podroby i części indyka i 4 szklanki wody na dno patelni do pieczenia. Natrzeć skórę indyka masłem i doprawić solą i pieprzem.
Umieść indyka w piekarniku i gotuj, aż wewnętrzna temperatura piersi osiągnie 165 stopni F na termometrze mięsnym, 3 1/2 do 4 godzin, fastrygując sokami z patelni co 30 minut. Przykryj indyka folią, jeśli brązowienie będzie zbyt ciemne.
Po zakończeniu wyjmij indyka i pozostaw na 20 do 30 minut przed rzeźbieniem.