Ocet truskawkowo-pomarańczowy
Ocet truskawkowo-pomarańczowy może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 13 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 26 osób i kosztuje 20 centów za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Matki . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomarańczy, truskawek, cukru i białego octu winnego. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską laktoovo i przyjazną dla FODMAP . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 35% , to danie jest raczej kiepskie. Przepis na kanapki Po Boys z boczkiem wieprzowym, octem habanero i majonezem miodowo-musztardowym , sałatką z octu ogórkowego oraz kotletami z octem balsamicznym, tymiankiem i puree ziemniaczanym z parmezanem jest bardzo podobny do tego przepisu.
Instrukcje
Używając obieraczki do cytrusów, obierz skórkę z pomarańczy w długie, wąskie paski (uważając, aby nie usunąć miąższu). W dużym rondlu podgrzej ocet i cukier do temperatury tuż poniżej wrzenia.
Umieść truskawki w ciepłym, wysterylizowanym litrowym słoiku; dodaj podgrzaną mieszankę octu i skórkę pomarańczową. Przykryj i odstaw w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni.
Przecedzić miksturę przez gazę; usunąć miąższ i skórkę pomarańczową.
Wlać do wysterylizowanego słoika o pojemności pół litra. Szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 6 miesięcy.