Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami
Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Ocet jabłkowy duszone uda i nogi kurczaka z cebulą i rodzynkami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, wino, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Nogi i uda kurczaka opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Mąkę wymieszać, 1 łyżeczkę soli i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Rozłóż mieszaninę mąki na płytkim naczyniu. Lekko pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnej patelni lub holenderskim piekarniku (z pokrywką) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj kurczaka i zapiekać, aż rozwinie się złota skórka, 3 do 4 minut. Obrócić i zapiekać, aż na drugiej stronie powstanie złota skorupa, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Kurczaka wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodać cebulę do patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj szałwii, liście laurowe, rodzynki i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote i zaczyna trzymać się dna patelni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Słonina Wieprzowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodać wino niższe ciepło do medium i gotować, aż płyn jest syropy, o 8 protokół. Obniżyć ciepło dalej na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać ocet jabłkowy i dusić jeszcze 2 minuty. Wymieszać z natką pietruszki. Doprawić lekko solą i czarnym pieprzem.Odstawić kurczaka na patelnię, zagnieżdżając go w duszonym płynie. Przykryć patelnię i dusić około 1 godziny i 15 minut na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżeczki Gorącej Soli
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Przenieść kurczaka na talerz i (jeśli to konieczne) zmniejszyć mieszankę cebuli do pożądanej konsystencji.