Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami

Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami
Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Ocet jabłkowy duszone uda i nogi kurczaka z cebulą i rodzynkami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, wino, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nogi i uda kurczaka opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Mąkę wymieszać, 1 łyżeczkę soli i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Rozłóż mieszaninę mąki na płytkim naczyniu. Lekko pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnej patelni lub holenderskim piekarniku (z pokrywką) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Dodaj kurczaka i zapiekać, aż rozwinie się złota skórka, 3 do 4 minut. Obrócić i zapiekać, aż na drugiej stronie powstanie złota skorupa, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
5
Kurczaka wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodać cebulę do patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Dodaj szałwii, liście laurowe, rodzynki i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote i zaczyna trzymać się dna patelni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Dodać wino niższe ciepło do medium i gotować, aż płyn jest syropy, o 8 protokół. Obniżyć ciepło dalej na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać ocet jabłkowy i dusić jeszcze 2 minuty. Wymieszać z natką pietruszki. Doprawić lekko solą i czarnym pieprzem.Odstawić kurczaka na patelnię, zagnieżdżając go w duszonym płynie. Przykryć patelnię i dusić około 1 godziny i 15 minut na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Przenieść kurczaka na talerz i (jeśli to konieczne) zmniejszyć mieszankę cebuli do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
11
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn