Obroty Jabłkowe z Sosem Karmelowym i Lodami

Obroty Jabłkowe z Sosem Karmelowym i Lodami
Obroty jabłkowe z sosem karmelowym i lodami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 2886 kalorii, 36 g białka i 185 g tłuszczu każda. Za 5,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ciasto francuskie na maśle, wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealny na lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lody szarlotkowe z sosem solono-miodowo-karmelowym, Ciepła Tarta Jabłkowa z lodami daktylowymi i sosem z czerwonego wina-karmelu oraz Tartaletki jabłkowo-kminkowe z lodami cynamonowo-goździkowymi i Sos Cydrowo-Karmelowy.

Instrukcje

1
Nadzienie: Obierz jabłka, wydrąż gniazda nasienne i pokrój je na 1-calowe kawałki (około 4 filiżanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2
Włóż jabłka do średniego rondla, dodaj wodę, cukier i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, na średnim ogniu. mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Przykryj, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż jabłka będą bardzo miękkie, często mieszając, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Zdjąć z ognia. Delikatnie rozgnieć jabłka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż mieszanina będzie bardzo miękka, ale nadal gruba. Całkowicie ostudzić. Nadzienie można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
4
Umieść 1 stojak w górnej jednej trzeciej części piekarnika i 1 stojak w dolnej jednej trzeciej i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Ciasto: Jeśli używasz opakowania o pojemności 14 uncji (1 arkusz), rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na kwadrat o boku 15 cali. Jeśli używasz opakowania o wadze 16 uncji (2 arkusze), ułóż arkusze ciasta razem, a następnie rozwałkuj je na lekko posypanej mąką powierzchni na kwadrat o boku 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
6
Pokrój ciasto na 9 (5-calowych) kwadratów. Na środek każdego z 8 kwadratów nałóż 1 dużą łyżkę nadzienia, a pozostały kwadrat zachowaj do innego użytku). Delikatnie posmaruj krawędzie każdego kwadratu roztrzepanym jajkiem. Złóż połowę kwadratu ciasta na nadzienie, tworząc trójkąty. Dociśnij i ściśnij krawędzie ciasta opuszkami palców, aby dobrze je złączyć. Lekko posmaruj trójkąty ciasta roztrzepanym jajkiem i w razie potrzeby posyp delikatnie drobnym cukrem. Za pomocą cienkiego, ostrego noża wykonaj 3 małe nacięcia na górze każdego trójkąta, aby umożliwić ujście pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Ułóż trójkąty na przygotowanych blachach do pieczenia. Przechowywać w lodówce do twardości, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Piecz placki, aż zaczną nabierać koloru, około 15 minut. Odwróć blachy do pieczenia z góry na dół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż obroty będą twarde i złote, od 10 do 15 minut dłużej. Schłodzić co najmniej 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem karmelowym i lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
10
Na małym ogniu wymieszaj wodę i cukier w rondlu o średnim, grubym dnie. Gotuj, aż cukier się rozpuści, około 5 do 10 minut. Nie mieszaj. Zwiększ ogień do średniego i gotuj bez przykrycia, aż cukier zmieni kolor na ciepły kasztanowo-brązowy (około 350 stopni F na termometrze cukierniczym), około 5 do 7 minut, delikatnie obracając patelnię, aby wymieszać mieszaninę. Uważaj – mieszanina jest bardzo gorąca!
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Na koniec bardzo uważnie obserwuj mieszaninę, ponieważ karmel bardzo szybko zmieni się w spalony. Wyłącz ogrzewanie i odsuń się, aby uniknąć rozpryskiwania. Powoli dodawaj śmietanę. Nie panikuj – krem będzie mocno bulgotał, a karmel stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
12
Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż karmel się rozpuści, a sos będzie gładki, około 2 minut. Pozostaw sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej, co najmniej 4 godziny. Będzie gęstnieć w miarę siedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje ulubione wina z kategorii Turnover. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn