Obiad w worku: Bieluga soczewica i brokuły Rabe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać worek Lunch: Beluga soczewica i brokuły Rabe spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 353 kalorie, 16G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, beluga soczewica, chile de árbol, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z brokułów miodowo-musztardowych z soczewicą Beluga, Soczewica duszona pomidorowo z brokułami Rabe, oraz Sack Lunch: B-L - T na zimę.
Instrukcje
Opłucz soczewicę i wybierz je, aby usunąć małe kamienie.
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu przez 2 minuty. Zawirować w 2 łyżki oliwy z oliwek i odczekać chwilę.
Dodaj cebulę, tymianek, chile, 1 łyżeczka soli i szczyptę pieprzu. Cebulę gotować, często mieszając, aż będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Dodać soczewicę i 1 łyżeczkę soli. Gotować około 2 protokół, mieszając do Płaszcz soczewicy w oleju i warzyw. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać wino. Szybko dodać 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 25-30 minut, aż soczewica będzie miękka.
Przecedzić soczewicę na misce. Wrzucić je z pozostałymi 6 łyżkami oliwy z oliwek, gałązkami bazylii, 1/2 łyżeczki soli i 1/3 szklanki płynu do gotowania. (
Dodaj więcej płynu, jeśli soczewica wydaje się sucha.) Smak przypraw.
Smażone Rapini z czosnkiem i Chile
Doprowadzić do wrzenia duży garnek mocno osolonej wody.
Blanch rapini kilka minut w szybko wrzącej wodzie, aż po prostu miękkie i al Dente.
Drenaż. Ostudzić na talerzu lub blasze do pieczenia.
Rozgrzać dużą patelnię sauté na dużym ogniu przez 2 protokół.
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dodać czosnek, szalotki, tymianek, i chile. Gotować kilka minut, aż szalotki są przezroczyste.
Dodać rapini i 1 łyżeczkę soli. Dobrze wymieszać, zalać rapini innymi składnikami i zanurzyć w oleju.
Skropić pozostałe 1/4 szklanki oleju nad rapini i sauté 2 minuty, często podrzucając.
Posypać kolejną łyżeczkę soli i szczyptę czarnego pieprzu na rapini, wrzucić, i smak przyprawy.