Obfite bezmięsne Minestrone

Obfite bezmięsne Minestrone
Obfity bezmięsny Minestrone to śródziemnomorska przystawka. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Ten przepis zachwycił 38 osób. Mieszanka pomidorów, ząbków czosnku, oregano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezmięsne włoskie Minestrone , Obfite bezmięsne chili i Obfite i zdrowe bezmięsne Ragù .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodać seler, marchew, kapustę, zieloną paprykę, cukinię i czosnek; smażyć 3 minuty dłużej. Wymieszaj wodę, pomidory, fasolę, przecier pomidorowy, sos pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Wymieszaj makaron; gotuj 12-15 minut dłużej lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
W razie potrzeby udekoruj każdą porcję bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn