Obfite bezmięsne Minestrone

Obfite bezmięsne Minestrone
Obfity bezmięsny Minestrone to śródziemnomorska przystawka. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Ten przepis zachwycił 38 osób. Mieszanka pomidorów, ząbków czosnku, oregano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezmięsne włoskie Minestrone , Obfite bezmięsne chili i Obfite i zdrowe bezmięsne Ragù .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać seler, marchew, kapustę, zieloną paprykę, cukinię i czosnek; smażyć 3 minuty dłużej. Wymieszaj wodę, pomidory, fasolę, przecier pomidorowy, sos pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Wymieszaj makaron; gotuj 12-15 minut dłużej lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
W razie potrzeby udekoruj każdą porcję bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

1zostawićFresh basil and shaved Parmesan cheese, optionalFresh basil and shaved Parmesan cheese, optional701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kapusta posiekanakapusta posiekana4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszonafasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszona7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.puszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczonepuszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sos pomidorowy puszkasos pomidorowy puszka21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew posiekanamarchew posiekana0Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane2Batoniki toffi HeathGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasuszone płatki pietruszkisuszone płatki pietruszki6ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1( bakłażany)zielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(zalecany: sos A1)(zalecany: sos A1)1Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.puszka przecier pomidorowypuszka przecier pomidorowy8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41( bakłażany)cukinia posiekanacukinia posiekana

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn