Obfita Zupa Z Fasoli

Obfita Zupa Z Fasoli
Obfita zupa z fasoli może być tylko bez nabiału przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 8G tłuszczu i w sumie 335 kalorii. Za 79 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka boczku, czarnej fasoli, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Czyste Jedzenie Obfitej Zupy Z Fasoli, Obfita Zupa Z Czarnej Fasoli-Garnek, oraz Obfita Zupa Warzywna.

Instrukcje

1
W dużym garnku na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Usuń boczek i trochę tłuszczu; odcedź i odstaw na bok. Trzymaj około 2 łyżek tłuszczu w garnku, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj, aby uzyskać zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Podgrzej zasmażkę, aż uzyska ciemnobrązowy kolor, około 5 minut.
4
Dodaj cebulę, seler, olej sezamowy i marchewkę do zasmażki i smaż przez 2 minuty, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj czosnek i podgrzewaj jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj wodę i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj białą fasolę, czarną fasolę, pieprz cayenne do smaku i mielony czarny pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
Fasola BiałaFasola Biała
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, gdy warzywa i fasola będą miękkie, a zupa będzie miała pożądaną konsystencję. Jeśli warzywa nie są delikatne, ale są zbyt gęste, zawsze możesz dodać więcej wody. Włóż boczek do zupy i dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Chowder działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk, oferując smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z trwałym wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub krewetki z owoców morza, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn