Oak Town Octu Czosnkowego Kurczaka
Kurczak z octem czosnkowym w Oak Town może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 25g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.16 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet winny, piwo, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Kurczak w sosie czosnkowo-octowym, Kurczak duszony z szalotką, czosnkiem i octem balsamicznym, oraz Szybki kurczak duszony octem z czosnkiem i liśćmi selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej patelni saute na średnim ogniu dodać 2 łyżki oleju, cebula, chiles i saute przez 3 minuty, aż przezroczyste.
Dodać udka kurczaka i lekko brązowy.
Dodać 1/4 szklanki czosnku i saute. Deglaze z piwem i rosołem z kurczaka. Gotować przez 3 do 5 minut, aż kurczak będzie 3/4 sposób gotowane.
Wyjąć kurczaka z saute patelni, i ostudzić, rezerwy patelni i Duszenia bulionu.
W średniej patelni saute rozgrzać kolejne 2 łyżki oliwy z oliwek i lekko karmelizować pozostałe 1/2 szklanki czosnku. Po zakończeniu wyjąć z ognia i ostudzić.
W średniej misce do mieszania, połączyć, mąka, sól i pieprz, oregano, papryka i chili w proszku.
Dokładnie połączyć, dodać ugotowany czosnek i wymieszać w pastę.
Weź schłodzonego, gotowanego kurczaka i naciśnij pastę na kurczaka.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni czosnkowej i delikatnie umieścić kurczaka na patelni. Lekko brązowy kurczak po obu stronach.
Dusić na wolnym ogniu rosół i dodać ocet z czerwonego wina. Gdy kurczak jest gotowany z obu stron, zalać octem bulion kurczaka i niech gotować na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut.