Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką

Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką
Przyprawione przyprawami nogi kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 988 kalorii, 110g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz miód, marchewkę, kawałki udka z kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką, Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, oraz Duszone Udka Kaczki Alice Waters Z Porami I Zielonymi Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tosty pierwsze 4 składniki na średniej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do zaprawy lub przyprawy Młynek; zmielić do grubego proszku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Przenieść do małej miseczki; wymieszać z solą. Ułóż nogi kaczki na oprawionej blasze do pieczenia; posypać mieszanką przypraw ze wszystkich stron. Przechowywać w lodówce odkryte na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzej piekarnik do 149°. Kaczka Pat delikatnie, aby usunąć wilgoć, usuwając jak najmniej mieszanki przypraw, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu. Pracując partiami, gotuj kaczkę, skórkę od strony dołu, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, około 7 minut. Włącz nogi kaczki i gotować, aż brązowy, o 3 minuty dłużej, odsączanie tłuszczu z patelni między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Udka kaczki przełożyć na patelnię, skórkę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wlać tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć patelnię z ognia; dodać brandy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wino. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Wlać mieszaninę na kaczkę na patelni. Włóż cebulę, ząbki czosnku, skórkę cytryny i liście laurowe między nogi kaczki. Marchew i oliwki rozsypać. Przykryć folią. Dusić kaczkę w piekarniku 1 godzinę. Odwróć nogi; pozwól warzywom wpaść w bulion. Przykryć; dusić, aż kaczka będzie miękka, a mięso spadnie z kości, o około 1 godzinę dłużej. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać w piekarniku 177° 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Liście LauroweLiście Laurowe
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WarzywaWarzywa
Noga KaczkiNoga Kaczki
MarchewMarchew
OliwkiOliwki
BulionBulion
CebulaCebula
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
Przenieś 6 kaczych nóg, skórą do góry, na obramowaną blachę do pieczenia. Namiot z folią (przykryć i schłodzić pozostałe 4 Nogi na resztki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Warzywa i oliwki przenieść z sosu do miski; przykryć, aby utrzymać ciepło. Łyżka tłuszczu z sosu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OliwkiOliwki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Przenieść pozostały sos do dużej patelni. Dusić sos na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby miodem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MiódMiód
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
W międzyczasie umieść nogi kaczki pod brojlerem, aż skóra będzie chrupiąca, około 4 minut, uważnie obserwując, aby zapobiec pieczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
17
Przełożyć na półmisek, łyżkę mieszanki warzywnej wokół udek kaczki, SOS mżawka nad, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
WarzywaWarzywa
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn