NYC Nut Stand Cinnamon & Sugar Peanuts
NYC Nut Stand Cinnamon & Sugar Peanuts może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 12 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mielony cynamon sajgonowy, prażone orzeszki ziemne, pastę z fasoli waniliowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Orzeszki Ziemne Szkliwione Cynamonem, Cynamon i imbir kandyzowane orzeszki ziemne, oraz Lody kokosowo-kukurydziane z syropem brązowo-cukrowym i orzeszkami ziemnymi.
Instrukcje
Linia 15x10x1-calowa patelnia z gotowaniem pergaminem.
W 12-lub 14-calowej patelni żeliwnej, ubić cukier, wodę i pastę waniliową trzepaczką. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina zacznie się szybko gotować, około 5 minut. Gotuj, ciągle mieszając, aż ciecz się zmniejszy i cukier krystalizuje na orzeszkach ziemnych. Nadal gotować i mieszać, aż orzeszki ziemne są suche i chrupiący wygląd.
Zmniejszyć ogień do niskiej; nadal gotować i mieszać, jak cukier zaczyna się obracać w syrop i basen w dnie patelni. Użyj łyżki do ciągłego rzucania orzeszków ziemnych w syropie, jak to tworzy. Kontynuuj to, aż orzeszki ziemne będą złote, około 15 minut.
Posypać orzeszki ziemne cynamonem; wrzucić równomiernie rozprowadzić.
Wlać orzeszki ziemne na patelnię; rozprowadzić w jednej warstwie, rozbijając wszelkie duże grudki. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Przechowywać w szczelnym pojemniku.