NY Strip Steak with Orange Bourbon Glaze

NY Strip Steak z pomarańczową glazurą Bourbon może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2782 kalorie, 104g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na $20.95 za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli, soli i pieprzu, bourbon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek z grilla z polewą Chutney-Bourbon, Pekan lepkie bułeczki z pomarańczową i Bourbon Glaze, oraz Pieczone w piekarniku aromatyczne żeberka z polewą Bourbon & orange dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej i piekarnik do 350 stopni F.
W średniej misce, połączyć przyprawy Cajun, cayenne, sól, pieprz i 2 łyżki oleju rzepakowego. Rub mieszaninę po obu stronach steku. Na patelni saute, stek sear przez 7 minut z obu stron.
Umieść stek w plastikowej torbie, aby marynować przez 1 godzinę w lodówce. Po marynowaniu przez 1 godzinę wyjąć stek z lodówki i odstawić na 15 minut. Grilluj stek przez 12 minut (6 minut z każdej strony).
Wyjmij z grilla szczypcami i pozostaw na 8 do 12 minut. Za pomocą łyżki do steków dodaj pomarańczową polewę Bourbon.
W średnim rondlu na średnim ogniu podsmażyć szalotki w 2 łyżkach masła, aż do karmelizacji.
Ubijamy bourbon, pomarańcze, brązowy cukier, sól i pieprz. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i dodać bulion wołowy. Gotować na wolnym ogniu do uzyskania konsystencji przypominającej SOS.
Ubijamy pozostałe 2 łyżki masła.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tinga Rio Reserve Merlot]()
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.