Nowozelandzkie suwaki z dziczyzny z pomidorowym dżemem Chile
Nowozelandzkie suwaki z dziczyzny z pomidorowym dżemem z Chile mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 2,04 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sos rybny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Suwaki Z Dziczyzny, Słodko-pikantny dżem pomidorowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wołowinę, dziczyznę, olej, sól, cynamon, oregano, pieprz i pietruszkę w misce do mieszania. Użyj łyżki, szpatułki lub rąk, aby dokładnie wymieszać. Uformuj mięso w dwanaście 3-uncjowych suwaków i przechowuj w lodówce do czasu gotowania.
Posmaruj suwaki oliwą z oliwek i gotuj na rozgrzanym bardzo gorącym grillu lub na patelni nieprzywierającej przez 1 do 2 minut z każdej strony. Nie przegotować! To piękne chude mięso najlepiej podawać rzadko lub średnio rzadko.
Na bułce ułożyć grillowane suwaki z dziczyzny, na wierzchu polać dżemem pomidorowym i przykryć wierzch bułki. Zakończ szaszłykiem korniszon i przeprowadź szaszłyk przez górną bułkę, suwak i dolną bułkę, aby zachować je nienaruszone i łatwe do zjedzenia. Powtórz ze wszystkimi suwakami.
Umieść suwaki na talerzu i nie trać czasu na dostarczanie ich gościom i do ust!
Połączyć pomidory, cukier, ocet, sos rybny, czosnek, chiles i imbir w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez około 2 godziny, mieszając cały czas, aby upewnić się, że nie przypala się na dnie. Pozostawić grubą, błyszczącą przyprawę do ostygnięcia do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce do czasu potrzeby. Uwaga kucharza: to sprawi, że więcej niż potrzeba, ale ten sos jest lekko uzależniający i będziesz szczęśliwy, że niektóre schowane w lodówce na grillowane mięso, ryby lub krewetki. Utrzymuje się przez ponad miesiąc, gdy jest prawidłowo przechowywany w szczelnym pojemniku.