Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet
Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, mleko, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet z ' Daniel, Light Salade Aux Lardons, oraz Salade Lyonnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wątróbki z kurczaka zanurzyć w mleku i moczyć przez noc w lodówce. Odcedzić i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Zanurz jajka i gotuj przez 6 minut. Jajka odcedzić i obrać pod zimną bieżącą wodą.
Cienko pokroić 1 marchewkę i pokroić plastry w cienkie julienne.
Obierz twarde zewnętrzne liście z pora i połów je wzdłuż, zaczynając 1/2 cala od podstawy, aby utrzymać je w stanie nienaruszonym. Spłucz je zimną wodą, aby zmyć piasek z ich warstw. Pory ułożyć i związać sznurkiem rzeźnika.
Umieść w dużym garnku z pozostałymi marchewkami, liściem laurowym i tymiankiem i przykryj zimną osoloną wodą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut, lub aż marchewki będą miękkie. Odcedzić i wyrzucić tymianek i liść laurowy.
Marchew przełożyć do blendera z 5 łyżkami wody, musztardą i octem. Puree, aż będzie gładka, a następnie strumień w oliwie do emulgowania. Doprawić solą i pieprzem.
Odwiązać pory, osuszyć ręcznikami papierowymi i posmarować sosem marchewkowym; posypać solą i pieprzem.
W dużej patelni sauté na średnim ogniu, podsmażyć boczek z obu stron, aż będzie chrupiący, o 6 minut w sumie. Odcedzić wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu, przenieść boczek do deski do krojenia i pokroić paski w poprzek na kawałki 1/2 cala. Wątróbki z kurczaka przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem. Podsmażyć patelnię z tłuszczem z boczku na dużym ogniu i dodać wątróbki w jednej warstwie. Sear wątroby po obu stronach, aż gotowane przez, ale nadal jasnoróżowe w centrum, o 5 minut w sumie. Miarka na deskę do krojenia i pokroić wątróbki na pół.
Łyżka marchew vinaigrette do środka 6 talerzy sałatkowych i top każdy z fanned-out przyprawiony por i 1 jajko. Na wierzch dzielimy boczek, wątróbki z kurczaka, marchewkę i szczypiorek.