Nowa sałatka z ziemniaków, tuńczyka i szpinaku
Nowa sałatka z ziemniaków, tuńczyka i szpinaku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pieczoną paprykę ze słoika, sos pesto, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szpinakiem Z Tuńczykiem, Sałatka szpinakowa z tuńczykiem, oraz Grecka sałatka szpinakowa z tuńczykiem.
Instrukcje
Ugotować ziemniaki: doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Wrzucić ziemniaki, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15-20 minut do miękkości.
Pesto ubić z oliwą z oliwek i octem winnym, doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić ziemniaki i, gdy są jeszcze gorące, wrzucić je do dużej miski ze szpinakiem, papryką i dressingiem. Wrzucić wszystko razem tak ciepło z ziemniaków delikatnie więdnie szpinak i opatrunek pokrywa wszystkie liście. Teraz dodaj tuńczyka i ostrożnie wrzucić ponownie, aby utrzymać tuńczyka w dość dużych płatkach. Stos na talerze i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.