Nosidełka dla niemowląt
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Baby Back Racks może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 48 g białka , 47 g tłuszczu i łącznie 810 kalorii . Ten przepis jest dla 3 osób. Za 3,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ćwiartki cytryny, żeberka baby back, musztardę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Barbecued Baby Back Pork Ribs and Bush's Grillin' Beans , Coffee-Infused Baby Back Ribs i Smoky Baby Back Ribs .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Przekrój żeberka na pół w poprzek. Natrzyj żeberka, zwracając szczególną uwagę na stronę mięsną, 1/2 szklanki sosu.
Połóż kawałki żeberek stroną mięsną do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 na 13 cali. Kawałki będą lekko na siebie zachodzić.
Przykryj naczynie szczelnie folią aluminiową i piecz, aż mięso zacznie odchodzić od kości, a żeberka będą lekko miękkie, około 1 godziny.
*Uwaga kucharza: Żeberka można upiec nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Schłodzone żeberka należy doprowadzić do temperatury pokojowej około 1 godziny przed grillowaniem.
Rozgrzej grilla ogrodowego do średnio-wysokiej temperatury.
Grilluj żeberka, smarując je około połową pozostałego sosu, aż będą chrupiące i dobrze podgrzane, około 10 minut. Przesuwaj żeberka podczas grillowania; cukier w sosie barbecue sprawia, że łatwo się przypalają.
Pozostaw żeberka na 5 do 10 minut przed pokrojeniem ich na kawałki z 1 lub 2 kośćmi. Wyjmij resztę sosu do maczania lub posmaruj nim żeberka.
Wymieszaj wszystkie składniki w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut. Sos można przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 2 tygodni.