Norweski Gravlax
Norweski Gravlax może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 533 kalorie, 16G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka koperku, pieprzu, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Norweski Gravlax, Norweski Przepis Gravlax, oraz Gravlax.
Instrukcje
Dla łososia: przyciąć filety z łososia. Dobrze zeskrobać skórę i usunąć wszystkie kości (jeśli występują). Zmiksuj sól, cukier i pieprz.
Dodaj sól do żółtek i mieszaj, aż osiągnie gęstą konsystencję. Powoli wlać olej, szybko ubijając, aż sos będzie miał konsystencję podobną do majonezu.Do sosu wymieszać cukier, ocet, pieprz i musztardę. Tuż przed użyciem dodać koperek. Sos będzie przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Łososia pokroić w cienkie plasterki i podawać z sosem, duszonymi ziemniakami lub chlebem i sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.