Norweski Chleb Płaski
Norweski płaski chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 217 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, maślankę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Knekkebrød: Norweski Chleb Chrupki, Julekake: Norweski Chleb Świąteczny, oraz Rozmaryn Płaski Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, olej, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać tyle maślanki, aby ciasto było sztywne.
Wyrobić ciasto przez 30 sekund na dobrze posmarowanej mąką powierzchni.
Przykryj ciasto, aby zapobiec wysuszeniu.
Rozwałkuj 1/4 szklanki garści ciasta na kulki i wklep w płaskie kółko. Za pomocą wałka do ciasta spłaszczyć ciasto na 10-calowe okręgi.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu cookie. Score kawałki w kształtach ciasta przez prowadzenie noża wzdłuż, ale nie przez ciasto. Powtórz proces z pozostałym ciastem.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 8 do 10 minut. Schłodzić na stojaku drucianym krótko przed zerwaniem wzdłuż linii punktowanych.