Norwegian Lefse

Norwegian Lefse
Norweska Lewica może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 24%. Spróbuj Norweski Hardanger Lefse na Boże Narodzenie, Norweskie Klopsiki, oraz Norweskie Ciasteczka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki zalać wodą i gotować do miękkości. Uruchom gorące ziemniaki przez ricer ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
2
Umieścić w dużej misce. Do gorących ziemniaków ubić masło, śmietanę, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Mąkę wymieszać z mieszaniną ziemniaków. Zdjąć kawałki ciasta i uformować w kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko mąkę ściereczkę do ciasta i rozwałkować kulki lefse do grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Gotować na gorącej (400 stopni F/200 C) patelni, aż utworzą się pęcherzyki i każda strona zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Umieść na wilgotnym ręczniku, aby lekko ostudzić, a następnie przykryj wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowy do podania.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn