Nor Cal Cioppino 2

Nor Cal Cioppino 2
Nor Cal Cioppino 2 to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 733 kalorie. Na 8,2 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka świeżo pęknięty pieprz, krewetki, małże littleneck, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zacznij od kłusowania całych krabów: aby przygotować kraby, Ustaw duży garnek zimnej wody z czosnkiem, liśćmi laurowymi, czarnym pieprzem, koszerną solą i płatkami chili na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wrzucić kraby. Gdy woda zacznie wrzeć ponownie, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 12 do 15 minut. Kiedy kraby są gotowe, wstrząsnąć je w zimnej wodzie, więc przestają gotować. Następnie rozbić każdy na 4 kawałki, z kawałków popękane do niech SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dla cioppino: w dużym garnku na średnim ogniu, rozgrzać olej i gotować cebulę, koper włoski i papryka, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
CioppinoCioppino
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodać mielony czosnek i koncentrat pomidorowy i gotować, aż brązowieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodaj sos pomidorowy, 4 szklanki wody, wino, sok z małży, sok z cytryny, sambuca, połowę pietruszki, płatki chili, sól, bazylia, oregano, pieprz i liście laurowe, i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj kawałki gotowanego kraba do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane KrabyGotowane Kraby
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Dodać małże i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
8
Dodaj ryby i krewetki i gotować, aż krewetki kolei różowy, 4 do 5 minut. NIE MIESZAĆ.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Usunąć liście laurowe, wymieszać z pozostałą posiekaną natką pietruszki i od razu podawać z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki1porcja startego parmezanuGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2kilogramykraby całe Dungenesskraby całe Dungeness3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony koper włoskicienko pokrojony koper włoski907papryka habanerotwarde białe ryby, takie jak dorsz lub halibut, pokrojone na 2-calowe kawałkitwarde białe ryby, takie jak dorsz lub halibut, pokrojone na 2-calowe kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża natka pietruszkigrubo posiekana świeża natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Głowaczosnek, przeciąć na środkuczosnek, przeciąć na środku1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone907papryka habaneromałże littleneck, czyszczone i szorowanemałże littleneck, czyszczone i szorowane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano2Spód: okruszki z herbatników grahamLikier sambucaLikier sambuca1porcja startego parmezanuświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka1porcja startego parmezanuSuszone czerwone płatki chiliSuszone czerwone płatki chili2Spód: okruszki z herbatników grahamczerwone płatki chiliczerwone płatki chili2Spód: okruszki z herbatników grahamsól morska drobnasól morska drobna907papryka habanerokrewetki (16/20), shell-on, deveinedkrewetki (16/20), shell-on, deveined10trochę posiekanej cukiniiChleb na zakwasie, do serwowaniaChleb na zakwasie, do serwowania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Średnia żółta cebula, posiekanasos pomidorowy, np. San Marzanosos pomidorowy, np. San Marzano9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula żółta pokrojona w kostkę (ok. 4 średnie cebule)cebula żółta pokrojona w kostkę (ok. 4 średnie cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia91
Magazyn