Noni Afghani
Noni Afghani może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 65 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka aktywnych drożdży, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Muffinki z otrębów Noni z puree daktylowym, Afgańska Zapiekanka Z Dyni, oraz Vegetarian Afghani Boulanee (Turnovers) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać razem 1/2 szklanki ciepłej wody i cukru.
Posypać drożdże na wierzchu i odstawić na około 10 minut, aż się spieni.
Mąkę umieścić w dużej misce i wymieszać z solą. Zrób studnię w środku i wlej olej kukurydziany i mieszaninę drożdży.
Dodaj pozostałą wodę w małych ilościach, aż do uzyskania miękkiego wilgotnego ciasta, które można obsługiwać. Obrócić na mąkę i ugniatać przez co najmniej 5 minut. Powrót do miski, przykryć ręcznikiem i odstawić do podwojenia wielkości, o 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Opróżnić wyrośnięte ciasto i podzielić na 8 sztuk.
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni tocz każdą kulkę wałkiem do ciasta, aby była owalna, o długości około 6 cali i grubości 1/2 cala. Użyj widelca lub tępego noża, aby narysować trzy linie na górze każdego bochenka.
Ułóż bochenki na blasze do pieczenia.
Wymieszać jajko i pozostałą łyżkę wody; umyć wierzchy bochenków mieszaniną.
Posyp kminek na wierzchu, jeśli używasz.
Piec przez 20 do 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż bochenki będą błyszczące i złocisto brązowe.