Noga jagnięca z figami i cytrynami
Noga jagnięcina z figami i cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz figi, odtłuszczony bulion z kurczaka, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina z konserwowanymi cytrynami, Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, oraz Zwinięta noga jagnięcina z ziołami i konserwowanymi cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę opłukać i osuszyć.
Posypać lekko solą i ustawić w płytkiej 10-na 15-calowej patelni. Pokrop tymianek na całym mięsie; połóż gałązki rozmarynu na nodze.
Pokrój figi na pół wzdłuż przez łodygi i połóż, pokrój bok do góry, wokół jagnięciny. Odciąć i wyrzucić końce cytryn, następnie cienko pokroić cytryny w poprzek i wyrzucić nasiona. Rozrzucać plastry na figach i wokół nich.
Wlać około 1/2 szklanki wina i octu na patelnię.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż termometr włożony przez najgrubszą część mięsa do kości osiągnie 130, około 1 1/2 godziny. Gdy płyn odparuje, dodaj więcej wina do patelni, aby zapobiec przypaleniu. Od czasu do czasu delikatnie obróć owoce. Krawędzie kawałków powinny być ciemne; jeśli owoce zaczną się palić, usuń je z patelni.
Pieczeń i owoce przelać na talerz i ogrzać. Wyrzucić gałązki rozmarynu.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu do patelni, aby uzyskać około 3/4 szklanki soków, a następnie dodaj śmietanę. Doprowadzić do wrzenia toczenia na dużym ogniu, mieszając, aby uwolnić rumiane kawałki.
Wlać do małej miski lub dzbanka.
Jagnięcinę pokroić w plasterki, mięso i owoce podawać z sokami na patelni.