Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem

Noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól morska, ząbki czosnku, pół-bez kości nogi jagnięciny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem, Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem, oraz Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem.
Instrukcje
Pat jagnięcina suche i ocena tłuszczu poprzez płytkie cięcia całego z końcówką ostrym małym nożem.
Czosnek utrzeć na pastę z solą morską za pomocą moździerza i tłuc (lub mielić i zacierać ciężkim nożem) i wymieszać z rozmarynem i pieprzem. Jagnięcinę umieścić na lekko naoliwionej patelni, a następnie natrzeć pastą całą jagnięcinę.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pieczenie jagnięciny w środku piekarnika, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony 2 cale w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 54°, 1 1/2 do 1 3/4 godziny.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 15 do 25 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 60° dla średnio rzadkich).
Dodaj wino do patelni i deglaze przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę. Doprawiamy soki z patelni solą i pieprzem i podajemy z jagnięciną.