Noga jagnięca
Noga baranka jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka 2 nogi jagnięciny, mielony tymianek, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem), oraz Kolorado Jagnięcina i karmelizowany Zacier cebulowy z esencją z kopru jagnięcego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój pięć plastrów mięsa; włóż czosnek.
Połącz sól, pieprz, tymianek i czosnek w proszku; przetrzyj mięso.
Umieścić na stojaku w patelni do pieczenia. Broil 5-6 w. od ciepła, aż zbrązowieje; skręcić i brązowy z drugiej strony. Obróć piekarnik do 350°.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelnię. Przykryć i piec przez 25 minut na funt lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 160° dla medium lub 170° dla dobrze zrobione.
Wyjmij na deskę do rzeźbienia i utrzymuj ciepło.
Wlać kapie z patelni do dużej miarki, skrobając brązowe kawałki. Tłuszcz odtłuszczony; rezerwując 1/4 szklanki w rondlu; dodać mąkę.
Dodać wodę do kapiących do 2 szklanek; dodać wszystko na raz do mieszanki mąki. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż zgęstnieje i bąbelki. Gotować i mieszać 1-2 minut więcej. Jagnięcinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.