Noga jagnięca z sosem czosnkowym

Noga jagnięca z sosem czosnkowym
Noga jagnięcina z sosem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 342 kalorie, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Noga jagnięca z sosem czosnkowym, Pieczona noga jagnięca z sosem Chile-czosnkowym, oraz Kotlety jagnięce z sosem czosnkowo-rozmarynowym.

Instrukcje

1
Niech twój rzeźnik przygotować mięso, usuwając większość tłuszczu i skóry z nogi, i usuwając większość gołej kości, która wystaje z nogi. Jeśli chcesz mieć nieco mniejszą nogę, weź go (lub ją!) skrócić go od końca biodra. Kiedy jesteś gotowy do pieczenia go, przyciąć jagnięcinę z nadmiaru tłuszczu. Zrobić wiele szczelin na całej jagnięciny i wstawić kawałek czosnku i kawałek sardeli w każdym nacięciu. Drobno posiekać rozmaryn i tymianek, a zioła wymieszać z solą morską i pieprzem w małej misce. Jagnięcinę natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek i mieszaniną ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić na 1 do 2 godzin.
3
Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Umieścić mięso na półce na patelni i gotować, odsłonięte, przez 20 minut. Zmniejsz ogień do 350 F. i gotuj przez 40 do 45 minut dla średnio rzadkiej jagnięciny. Temperatura na termometrze natychmiastowego odczytu powinna rejestrować 130 F. (tak powinno być!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Aby sos czosnkowy, rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej patelni i gotować 24 ząbki czosnku powoli przez około 10 protokół, lub dopóki nie są miękkie (nie pozwól, aby krawędzie uzyskać crispor brązowy). Odstawić do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wyjmij jagnięcinę na rozgrzany talerz i wyłącz piekarnik. Przykryj namiotem z folii aluminiowej i ustaw go w piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu. Na górze pieca włóż wino do patelni, skrobając dno, aby poluzować brązowe kawałki lub karmelizowane soki i gotuj wino na wysokim płomieniu, aby zmniejszyć je o około jedną trzecią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Dodać zredukowany płyn do ząbków czosnku. Dobrze rozgnieść widelcem, dodać sól morską i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
8
Pokroić jagnięcinę i zmielić trochę świeżego czarnego pieprzu na nim. Łyżkę sosu, a wszystko posypać świeżo posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn