Nocleg Lazania Śródziemnomorska
Przepis na noc śródziemnomorski Lasagnan jest gotowy w około 13 godzin i 25 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 491 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.46 za porcję. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz wodę, ser mozzarella, makaron lasagne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Nocna Lazania z indykiem z zielenią, Ham & Cheese Nocleg Śniadanie Lazania + Gratisy, oraz Szybka i prosta Wiosenna Lazania na patelni z śródziemnomorskim kopnięciem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć sos do makaronu, oliwki i wody; dobrze wymieszać. W innej średniej misce, połączyć ser ricotta, sok z cytryny i oregano; dobrze wymieszać.
W ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia lub lasagne patelni, rozprowadzić 1 szklankę mieszanki sosu makaronowego. Top z 4 niegotowane makaron, połowa mieszanki ser ricotta, pół ser mozzarella, pół ser feta i cały szpinak.
Powtórz nakładanie warstw z 1/2 szklanki mieszanki sosu, pozostałe 4 makaron, 1 szklanka pozostałego sera mozzarella, pozostałej mieszaniny ricotta, pozostały ser feta i pozostałej mieszanki sosu. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce co najmniej 12 godzin lub na noc.
Rozgrzać piekarnik do 177°. odkryć naczynie do pieczenia; piec 35 minut.
Posypać pozostałą 1 szklanką sera mozzarella.
Piec, odkryte, dodatkowe 15 do 20 minut lub aż zapiekanka jest bąbelkowy, makaron są miękkie, i ser topi się.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.