No-Cook Lody Figowo-Miętowe
Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka odparowanego mleka, figi, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Jak zrobić lody bez ubijania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w dzbanku 2-quart lub dużej misce, aż do wymieszania. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Wlać mieszaninę mleka do pojemnika zamrażarki elektrycznego urządzenia do lodów 1-litrowych i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czasy będą się różnić.)
Wyjąć pojemnik z lodami z maszyny do lodów i umieścić w zamrażarce na 15 minut. Wymieszaj razem figi, sok z cytryny, cukier i posiekaną świeżą miętę. Mieszamy do przygotowanej mieszanki lodów.
Przenieść do hermetycznego pojemnika; zamrozić do twardego, około 1 do 1 1/2 godziny.